Δρ. Φλώρα Σταυρίδη

Home | Ομάδα | Δρ. Φλώρα Σταυρίδη

Ογκολόγος ΜD, MSc, MRCP

Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Έλαβε την ειδικότητα της Παθολόγου –Ογκολόγου στην Αγγλία, όπου εργάστηκε επί δεκαετία σε εξειδικευμένα Ογκολογικά Κέντρα.

Έχει εξειδικευθεί στον καρκίνο του μαστού, στον γυναικολογικό και στον ουρογεννητικό καρκίνο, καθώς και στην παρηγορητική φροντίδα των ογκολογικών ασθενών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Λέκτορας στην Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου Guys and St.Thomas στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονική περίοδο εργάσθηκε ως Senior Registrar στο Royal Marsden και Guys and St. Thomas.

Το Σεπτέμβριο του 2009 επέστρεψε στην Ελ\λάδα για να εργαστεί ως Επιστημονική Συνεργάτης στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 εντάχθηκε στο δυναμικό του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Το πολύπλευρο ενδιαφέρον της για την Ογκολογία αλλά και για τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας την οδήγησε στην ολοκλήρωση δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Το 2011 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ιδιαίτερη έμφαση στην Κλινική Ηγεσία και Διαχείριση, στην Ορθή Κλινική Πρακτική και στις Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συνέντευξης και την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Institute of Cancer Research του Λονδίνου στην Παθολογική Ογκολογία.

Σήμερα, η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη είναι Διευθύντρια της Δ’ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Δίνει συχνά ομιλίες και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, ενώ συμμετέχει και σε ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Μέλος
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου
Royal College of Physicians (MRCP)
European Oncology Society (ESMO)
American Society of Clinical Oncology (ASCO)