Πότε μπορεί να ακούσετε από τον γυναικολόγο σας για την υστεροσκόπηση; Μια συχνή περίπτωση είναι όταν προσπαθείτε για παιδί για αρκετό καιρό με φυσικό τρόπο και προχωράτε πλέον στην πρώτη συζήτηση με τον γυναικολόγο. Επομένως, ξεκινώντας τη διαδικασία ελέγχου γονιμότητας, η υστεροσκόπηση είναι μια από τις εξετάσεις που μπορεί να χρειαστούν.
Τι είναι;
Η υστεροσκόπηση μπορεί να είναι είτε διαγνωστική είτε θεραπευτική. Σκοπός είναι η εξέταση του εσωτερικού της μήτρας με τη χρήση ενός λεπτού εργαλείου που ονομάζεται υστεροσκόπιο. Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε για διαγνωστικό είτε για επεμβατικό θεραπευτικό σκοπό. Αυτό το κρίνει ο γιατρός ανάλογα με τις ενδείξεις πριν την εξέταση.
Προετοιμασία για την υστεροσκόπηση
Η διαδικασία γίνεται με νάρκωση, θα πρέπει να είστε νηστική 6-8 ώρες και να μην έχετε καταναλώσει ούτε υγρά συμπεριλαμβανομένου και του νερού. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα πάρετε αναλγητικό για να αποφευχθούν πιθανές κράμπες.
Ανάρρωση μετά την υστεροσκόπηση
Μην ανησυχείτε αν έχετε μικρή αιμορραγία μετά την εξέταση ή κράμπες που μοιάζουν με τους πόνους περιόδου. Μετά το πέρας της υστεροσκόπησης, μπορείτε λόγω της ελαφριάς νάρκωσης να περιμένετε 1-2 ώρες στην κλινική πριν συνεχίσετε τη μέρα σας.
Το πιο σημαντικό είναι να έχετε ρωτήσει τον γιατρό σας ό,τι σας απασχολεί και θέλετε να γνωρίζετε από πριν την υστεροσκόπηση.
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης έχει εμπειρία 25 χρόνων σε ένα τεράστιο εύρος περιστατικών και ειδικεύεται στα περιστατικά υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Είμαστε στη διάθεσή σας για ένα σύντομο τηλεφώνημα συμβουλευτικής ώστε να μοιραστείτε τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας και να σας δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση για τα επόμενά σας βήματα.